Cím: 8542 Vaszar, Fő utca 9. Tel/Fax: 06-89/355-010 E-mail: vaszar@papaitk.hu OM azonosító: 37100

Képek a 2019/2020-as tanévről

 

Akadályverseny:         

Szeptember 27-én- a közelgő népmese napja alkalmából- „mesés” akadályversenyen vehettek részt a diákjaink.
A csapatok mese szereplőkről nevezték el magukat, és vándorútra keltek a faluban.
Egy-egy állomáson a népmesékhez kapcsolódó feladatokat kaptak,sőt néhány állomáson a növények és állatok jellemzőivel is ismerkedtek a tanulók.
Természetesen nem feledkeztünk el arról sem, hogy a környezetet tisztán tartsuk, ne szemeteljünk, és a jutalmul kapott ajándékok csomagoló anyaga is a szemetesbe kerüljön. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Október 1-től energia őrjárat indult az iskolában.
Az energia járőrök ellenőrzik a nap végén a helyiségeket, becsukják a nyitva maradt ablakokat, lekapcsolják a villanyokat, jelzik, ha valahol meghibásodás van a vizes blokkban.
Megfigyeléseiket füzetben rögzítik. Az energia őrjárat tagjai az alsóban a 3. és 4. osztályból, a felsőben az 5. és a 6. osztályból kerülnek ki. Feladataikat havonkénti váltásban végzik.

Kedves tanulók! Iskolánk ZÖLD programjairól havonta az Öko faliújságról tájékozódhattok, melyet a rajzteremben tekinthettek meg!

Az Állatok világnapjáról a Zöld DÖk az iskolarádióban emlékezett meg. Ehhez kapcsolódóan-  a Madármegfigyelési naphoz is csatlakozva-, minden osztályban 
bepillantottunk a Magyar Madártani Egyesület bekamerázott madárfészkeibe.

Október 10-én, a komposztálás napja alkalmából az energia őrjárat tagjai ellenőrizték, hogy mennyi komposztálható hulladék kerül a szemetesekbe.
Tapasztalatuk alapján javasolták, hogy az alsós aulában és a felsős gyűjtőben kerüljön elhelyezésre egy-egy szemetes, hogy elkülönítve tudjuk ezeket gyűjteni. 

 

 

A hagyományőrző szakkörön "tök jó bulit" tartottunk. A tökfaragás Magyarországon is régi hagyomány, amely egészen Salamon,
Árpád-házi királyunk idejébe nyúlik vissza. Jó hangulatban, lelkesen készültek a töklámpások.