Cím: 8542 Vaszar, Fő utca 9. Tel/Fax: 06-89/355-010 E-mail: vaszar@papaitk.hu OM azonosító: 37100

Ihász Gábor Általános Iskola

2022. október 15-én szerveztük meg pályaorientációs napunkat, mely alkalommal több színtéren hívtuk fel tanulóink figyelmét az egyes hivatások fontosságára, a bennük rejlő lehetőségekre. A kisebbeknek élményszerűen, helyben, az előző évekhez hasonlóan forgószínpad jelleggel ismerkedtek gyermekeink a szakmák érdekességeivel. A gyermekek az érdekes játékokkal tűzdelt osztályfőnöki órák mellett tartalmas előadásokon is részt vehettek.
Ferencz Magdolna Csilla szenzációs előadásában rengeteg érdekes és hasznos információt osztott meg gyermekeinkkel, amelyek segítettek a bengáli macskafajta alaposabb megismerésében. Élőben is bemutatta a világ legszebb bengáli macskáját, Spartacust és kislánya kedvencét, Zsuzsikát, akit az előadás végén alapos kézfertőtlenítést követően meg is simogathattak a gyerekek. Felhívta a tanulók figyelmét a felelős állattartás fontosságára, megismertette őket a fentiekre vonatkozó legfontosabb tudnivalókkal. Az előadás végén kvízt töltöttek ki a gyerekek. Aki jól figyelt a hallottakra és a leggyorsabb helyes választ adta, értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb. Emellett minden gyermek kapott ajándékot.
Kóborné Radics Zsuzsanna rendkívül kedves és közvetlen hangvételű előadásában a bírósági írnoki munkát mutatta be a tanulóknak, valamint a gépírás rejtelmeibe vezette be őket életkoruknak megfelelően.
Takács János a Vaszari Polgárőr Egyesület munkája mellett az iskolások számára kiemelten fontos témákat érintett előadásában, mint például hogy mire figyeljenek a gyerekek, mikor iskolába jönnek? Mi a KRESZ? Mik a legfontosabb dolgok, amiket közlekedéskor észben kell tartani? Az élvezetes, aranyos videóval és kézműves feladattal színesített előadás végén minden gyermek kapott ajándékba fényvisszaverő karszalagot is.
A nagyobb gyermekek külső helyszíneken töltötték az élményteli napot. 5. osztályosaink a téti Pedró Pékségbe, majd a gyarmati szőlőhegybe látogattak el. Ezen a szép napon megismerkedtek a pékség működésével, a szakma rejtelmeivel, mindezek mellett perecet is sütöttek. Ezt követően Gottlieb Dávid előadását hallgathatták meg a vadászatról és és az erdészetről. 6. és 7. osztályosaink a vaszari Kovács Család lovasudvarában jártak, ahol rendkívül tartalmas, jó hangulatú délelőttöt tölthettek el a házigazdák jóvoltából. Állatgondozás, lovaglás, kreatív foglalkozás, közös játék és rengeteg hasznos ismeret gazdagította gyermekeink programját, melynek végén kedves ajándékot is kaptak a családtól.
A 8. osztályos tanulók a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola pályaorientációs napján vehettek részt, melynek keretében megtekinthették a nemrég kialakított technikai játszóteret is.
Szívből köszönjük az élményteli napot a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola vezetőségének és pedagógusainak, Ferencz Magdolna Csillának, a Kovács Családnak, Kóborné Radics Zsuzsannának, a Pedró Pékségnek, Gottlieb Dávidnak és Takács Jánosnak! Minden tanulónk nevében hálásan köszönjük a tartalmas előadásokat, a hasznos információkat, a számos érdekességet, élményt, a sok szeretetet, az ajándékokat!