VÍZ VILÁGNAPJA

Iskolánk tanulói több víz világnapi programhoz is csatlakoztak.
A Duna Múzeum által meghirdetett 3 fordulós Víz–kvíz pályázaton 3. osztályos tanulóink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
A felső tagozatból 4 csapat oldotta meg a feladatokat szép eredménnyel.
Részt vettünk a székesfehérvári Felsővárosi Általános iskola megyei víz világnapi vetélkedőjén 3 fős, nyolcadikos tanulókból álló csapattal. Bár dobogós helyezést nem sikerült elérni, de a felkészülés, versenyzés sok hasznos információval, tapasztalattal gazdagította a diákokat.
Legsikeresebbnek bizonyult Grosch Patrick „Dolgunk a vízzel” című videó pályázatra készített filmje, mely megtekinthető iskolánk honlapján és facebook oldalán is.
A természettudományos szakkör tagjai ásványvizes PET palackok újrahasznosításával húsvéti díszeket készítettek az iskola dekorálására. Ők a pápai szennyvíztisztító telepet is meglátogatták, ahol megismerkedtek a víz minőségének laboratóriumi ellenőrzésével, valamint a szennyvíztisztítás folyamatával.

A víz világnapja alkalmából minden osztályban megemlékeztünk a víz jelentőségéről. Mindenkinek tudnia kell, hogy
a víz olyan érték, amely nem áll korlátlanul rendelkezésünkre.
Környezettudatos magatartással sokat tehetünk azért, hogy utódainknak ne kelljen nélkülöznie ezt az egyik legfontosabb természeti kincsünket.