Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság aktuális havi bűnmegelőzési hírlevele (kattintson a feliratra)

 

 

 

 

EFOP-3.3.5-17-2017-00056 – „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai közösségi program kísérleti megvalósítása a Pápai Tankerületi Központban” című, a tavalyi és az idei tanévben megvalósult program keretében a résztvevő diákok értékes írószer- és tisztasági csomagokat kaptak, illetve nagy értékű és jelentős mennyiségű kreatív és sporteszközt is kaptunk. Ezen felül bőséges, napi négyszeri étkezésben részesültek a táborozók és táborvezetők.

Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés témamodulban „Nálad a labda! – Avagy labdajátékok és felelősségvállalás” témakörben 2019. június 17-21-ig vehettek részt a bevont tanulók az értékes és tartalmas programokban Ivánné Péri Hajnalka és Boros Márta tanárnők irányításával.

Hétfőn egész nap a labdajátékoké volt a főszerep. Kedden elsősegélynyújtási alapismereteket szereztek diákjaink, majd délután falutúrára indultak a csapatok, ahol különféle feladatokat kellett teljesíteniük. Szerdán a kislődi Sobri Jóska Kalandparkban töltöttek el egy nagyon tartalmas napot a táborozók.

Csütörtök délelőtt KRESZ Ki-Mit-Tud-ot rendeztek a pedagógusok. Először a közlekedéssel kapcsolatos rövidfilmeket, animációs filmeket tekintettek meg a gyerekek, utána pedig ismétlő kérdésekkel felelevenítették a látottakat, hallottakat. Zárásként tesztfeladatokat oldottak meg csapatokban, amelynek végén tanáraik értékelték a teljesítményeket. Az elméletet gyakorlat is követte, mert iskolánk betonos pályáján kerékpáros akadálypályát állítottak fel a táborvezető nevelők. A gyermekek közül néhányan kerékpárral jöttek, így mindenki kipróbálhatta magát az akadálypályán. A délután folyamán élő csocsóval és varázslabdával játszhattak a táborozók. Pénteken az „ütős” játékoké volt a főszerep, de az asztali csocsó, az asztalitenisz eszközök, a tollaslabda a tábor folyamán végig a gyermekek rendelkezésére állt. A Tűzharc játékot követően a tábor feladatait vetélkedővel zártuk, amelyben átismételtük a hét folyamán megismerteket, megtanultakat. A tábor végén kiosztásra kerültek az ajándékok, jutalmak, a tanulók pedig egyénre szabott értékelést is kaptak, mert „mindenki ügyes volt valamiben”!

Tisztelettel köszönjük a pályázatban való részvételi lehetőséget fenntartónknak, a Pápai Tankerületi Központnak!